Wat voor soorten keukens zijn er?

Een keuken heb je dagelijks nodig. Maar ze zijn er in zoveel soorten, maten en vormen. Waarmee je ook nog oneindig veel mogelijkheden hebt. Wij hebben een aantal type verschillende soorten keukens op een rij gezet voor je! 

Hoekkeuken

Een keuken met veel voordelen is een hoekkeuken. Met deze keuken heb je meer bewegingsvrijheid doordat je over een groot werkblad met meerdere werkplekken beschikt. Daarnaast kun je er ook veel spullen in kwijt, omdat je veel kastruimte hebt. Hoekkeukens zijn ideaal voor kleine ruimtes. Mocht je een grotere ruimte hebben dan kun je de keuken aanvullen met een eettafel of eiland. Je kan je keuken op maat laten maken zodat alle gewenste onderdelen erin zitten.

U-keuken

U keuken

Als je alles binnen handbereik wilt hebben is een u-keuken perfect. Bij zo een keuken heb je alle zijden tegen de muur. Zo heb je genoeg ruimte over om te koken. Bij zeer veel ruimte over dan plaatsen de meeste mensen een keukeneiland in het midden. Als je een kant van de opstelling vrij wilt laten, dan ontstaat er een bar. Zo kan je gezellig samen eten en drinken. Ondanks dat er veel hoeken zijn, wordt er veel opbergruimte gecreëerd. Je kan aan allerlei kanten kastjes maken. 

Greeploze keuken

Voor een strakke look, wordt er vaak voor gekozen om kasten en lades zonder knoppen of grepen te plaatsen. Ook is het vaak veiliger voor als je kinderen hebt omdat ze er niet tegenaan kunnen lopen. De greeploze kasten en lades zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. Verder geeft het ook rust en zorgt het ervoor dat je keuken er ruimtelijk uitziet. Greeploos meubilair is mooi en tijdloos en past in elke keuken.

Open keuken

De keuken wordt gezien als een gezellige ruimte. Het is daarom leuk om iedereen bij de keuken te betrekken. Daarom wordt er vaak voor gezorgd dat de keuken open is. Zo zorg je ervoor dat je een open en ruimer gevoel in je woning krijgt. Zo kan iedereen meegenieten van de lekkernijen die in de keuken worden bereidt.

Open keuken

Dichte keuken

Als je niet van al die gezelligheid houdt of de woonkamer wilt maskeren van geurtjes dan kan je beter voor een dichte keuken kiezen. Zo zorg je voor een duidelijk onderscheid tussen de keuken en de woonkamer. Je kan dan op je gemak een maaltijd voorbereiden zonder dat iedereen er last van heeft.

Missen er nog keuken stijlen?

We horen graag als er nog een typische keukenstijl mist in ons rijtje! Laat het weten via onze contactpagina!