Badkamer met planten? Een donkere badkamer vergroenen!

Je hebt het vast al wel eens gezien: de urban jungle trend. Ik ben er zelf behoorlijk fan van, want groen leeft en maakt vrolijk. De keuken, slaapkamer en woonkamer zijn plekken waar planten al welig tieren. Alleen hoe zit dat nu met de badkamer?

Veel mensen die van planten houden willen graag ook de badkamer betrekken bij hun indoor jungle. Alleen is de realiteit vaak dat de meeste mensen een kleine donkere badkamer hebben. Dit in tegenstelling tot de grote badkamers met extreem veel daglicht, een bad en 10 m2 overbodige ruimte…

Helaas val ik in de categorie “kleine donkere badkamer”. In deze blog licht ik uit hoe ik mijn badkamer toch groener aan het maken ben!

Vergroen je kleine donkere badkamer

De douche / badkamer is een plek waar je niet ontzettend vaak komt. Waarschijnlijk alleen om te douchen of een boodschap te doen. Toch is het fijn om ook hier een fijne omgeving te creëren. Je douche momentje wordt wel een stuk leuker erdoor!

Omdat er in mijn badkamer geen raam zit, kunnen in principe geen echte planten staan. Een exotische / botanische badkamer zit er helaas niet in. Al zou dat wel tof zijn, met een amazone gevoel!

Om te beginnen heb ik wat nepplanten gekocht bij Ikea. Voor nu nog even de simpele plantjes (1 hangplant en 2 kleine potplantjes). In de tocht door de ikea gelijk wat houten plankjes meegenomen. Eerste resultaat:

Donkere badkamer groener maken
Een paar nepplantjes groen kan wonderen doen. Hendrik de kat is ook tevreden!

Direct een andere sfeer! En dat met zo 1 een kleine aanpassing.

Groene nepplanten + houtsfeer

Nu het eerste werk is gedaan, was ik gelijk overtuigd van het effect en heb direct een stap 2 bedacht. Iemand met een flinke bak interesse voor interieur stijlen houdt het nooit op! Het is nu zaak om nog wat meer drukte en oosterse sferen toe te voegen, zoals bamboo en hout.

badkamer vergroenen met bamboo

Op een blog zag ik een leuk voorbeeld met wat elementen die goed passen hierbij. Een plastic Dracaena plant van bol voegt al heel wat van deze stijl toe. Ook de houten plankjes, waaronder ook van bamboe ga ik nog toevoegen.

Verdere opties die mogelijk zijn:

  • Een houten rekje tegen de muur met potplantjes
  • Fake plantwall (niet te opzichtig) in de douche
  • Hangplantjes in douche

Zelf aan de slag met een donkere badkamer?

Dat kan zeker! Uit mijn voorbeeld blijkt dat je met weinig veel kunt bereiken. Een laag budget is ook geen probleem, de Ikea of de hornbach bieden genoeg (nep)planten voor een leuk prijsje. En uiteraard kun je klein beginnen en vervolgens uitbreiden.

Zo vergroen je je donkere badkamer in no time. Succes!