Tips voor een groen balkon

Wil je aan de slag met een groen balkon? Ondanks de beperkte ruimte kun je er toch vaak een leuke groene oase van maken! Hieronder enkele tips!

Tip 1: De hoogte in

Als je de vloer van je balkon vol zet met potten en planten, dan is het al snel vol. De oplossing: ga de hoogte in. Hang bijvoorbeeld hangende bakken aan de muur of leuke kratjes waar je potten in kunt zetten. Plaats anders in de hangende bakken lampen of verlichting!

Tip: Geen geschikte muur? Zet een groot houten klimoprek tegen de muur of een stevige achtergrond en hang er een paar vrolijke bloembakken aan. Zo maak je je eigen vrolijke tuinmuur!

Tip 2: Planten in potten

Op balkons en dakterrassen kun je uitstekend diverse planten in fleurige potten plaatsen. Door te variëren met potten op de grond, aan de wand of over de balkonrand creëer je kleur op verschillende hoogtes. Doordat je de balkonbakken over de railing schuift en onzichtbaar vastzet heeft de buurt er ook nog plezier van!

Tip 3: Stapelen

Op kale plekken of hoekjes van je terras is het slim om te stapelen met mooie plantbakken. Dit werkt ook goed als  of juist als eyecatcher midden in je patio. Stapel ze op elkaar, om en om. Genoeg ruimte voor steeds een andere kleur bloem, per etage een andere soort plant of juist één groen geheel.

Bonus Tip: een moestuintje

Maak van je verticale tuin een kruidentuin of zelfs een moestuin. Bijvoorbeeld met verschillende soorten plukfruit. Tomaatjes, mini courgettes of aardbeien kun je hier prima voor gebruiken. Een heel ander effect krijg je met overhangende planten, zoals komkommer!

Heb jij nog meer tips? Laat het ons weten en meldt je aan als gastblogger!